A silverstone-i 70. Évforduló Nagydíj óta nem zárt ennyire előkelő helyen versenyen a Ferrari: ahogy a szezon ötödik futamán, úgy a Forma-1-es Portugál Nagydíjon is negyedikként intették le Charles Leclerc-t, aki így a pontversenyben is ugrott egy nagyobb, a 8.-ról az 5. helyre.

„Úgy érezem, a csapat nagyszerű munkát végzett azokkal az apró újításokkal, amely az elmúlt négy verseny folyamán nagydíjanként éreztették hatásukat” – summázta gondolatait Leclerc. „Nagyon elégedett vagyok a munkával, amit végeznek, pedig mindannyiunk számára ez egy nehéz helyzet” – utalt a Ferrari idei bukdácsolására.

Leclerc: Jó úton jár a Ferrari 2

„Minden azt szeretném már, hogy egy teljesen új csomaggal térnénk vissza és a győzelemért harcolnánk, ez azonban nem fog megtörténni. Ugyanakkor jó úton járunk, és emiatt boldog vagyok” – igyekezett csillapítani a kedélyeket.

Csapattársa, Sebastian Vettel számára már korántsem alakult ennyire jól a portimaói hétvége: öt helyet ugyan javított rajtpozíciójához képest a négyszeres világbajnok, de ez is csak a 10. helyre volt elég, ami nem töltötte el elégedettséggel.