Ahogyan arról a Vezess is beszámolt, a Honda kiszállása ellenére még mindig reménykedhet a Forma-1-es bemutatkozásban Cunoda Juki – ez esetben Kobajasi Kamui és a 2014-es szezon óta először látnánk japán versenyzőt a rajtrácson.

A Honda és a Red Bull támogatását élvező japán ifjonc idén a Forma-2-ben szerepel, ahol a két bahreini hétvégével a szezon vége előtt harmadik a tabellán, és amennyiben nem zár a negyedik helynél hátrébb, garantált számára az F1-es szuperlicensz.

November 4-én, az Emilia-Romagna Nagydíjat követően az imolai pályán tesztelhet Cunoda a 2018-as Toro Rosso volánjánál, de úgy tűnik, ennél nagyobb szerep is juthat a 20 éves pilótának: a Motorsport.com úgy tudja, akár Forma-1-es szabadedzésen is vezethet idén, emellett a 2021-es debütálás sem kizárt.

Hogy mikor vetnék be Cunodát szabadedzésen, az kérdéses, hiszen Bahreinben sokkal inkább a Forma-2-re kell koncentrálnia, hiszen a bajnoki címre is van még esélye. Időpont szempontjából logikus választás lenne a török hétvége, de miután az isztambuli aszfaltcsík újdonságot jelent majd az állandó párosnak, aligha állítják félre akármelyik tagját 90 percre, szóba kerülhet viszont az abu-dzabi záróhétvége.

F1: Még idén bevethetik a Red Bull japán favoritját 2

Ami a csapat 2021-es felállását illeti, a csapatfőnök Franz Tost nem tudott sok konkrétummal szolgálni. „Még nem döntöttünk a jövő évi versenyzőinkről” – erősítette meg. „A Jukival megkezdett programunkat azonban követjük tovább: múlt héten nálunk járt üléspróbán, mert az imolai verseny után sor kerül a 300 kilométeres tesztjére.”

„Ez sincs még eldöntve, de lehet, hogy majd beültetjük egy első szabadedzésre is. Aztán meglátjuk, mi lesz Bahreinben, ahol az F2-nek is két hétvégéje lesz, hiszen a szuperlicensz szempontjából jelentősége lesz annak, hogy hol végez a bajnokságban. Utána részt vesz a fiatal versenyzők tesztjén Abu-Dzabiban, aztán a Red Bull dönt arról, hogy kik lesznek az AlphaTauri 2021-es versenyzői.”

Szóba került, hogy esetleg Cunoda válthatja Danyiil Kvjatot, az orosz viszont a Motorsport.com-nak leszögezte, hogy ő nem tud erről, inkább a hátralevő hat versenyre koncentrál, mert annak jelentősége lehet a jövője szempontjából.