Ugyan a Honda távozásának bejelentését követően úgy tűnt, hogy a Forma-2-ben versenyző ifjoncuk, Cunoda Juki F1-es reményei is elszálltak, láthatóan nincs szó ilyesmiről, a 20 éves pilóta hamarosan az AlphaTaurinál vezet.

Cunoda már túl van az üléspróbán, az imolai Emilia-romagnai Nagydíjat követően, november 4-én pedig tesztel is a Red Bull kisebbik csapatánál, hogy a 300 km-s F1-es vezetési táv elérése után már Forma-1-es szabadedzésen is pályára léphessen (még valamikor idén).

„Az elsődleges célom a 300 km elérése lesz. Nem akarom eldobni, összetörni az autót, hiszen minél többet vezetek, annál jobban megismerhetem az F1-est, szóval nem fogok erőlködni. Bízom benne, hogy menni fog, a szokásos módon vezetek majd. A munkára koncentrálok majd, de közben élvezem is az első Forma-1-es napomat. Biztosan izgulok majd, amikor a bokszutca kijáratánál várok a zöld jelzésre” – mondta a japán tehetség.

Cunoda F1-es bemutatkozása, sőt, annak lehetősége sem garantált, ahhoz, hogy versenyengedélyt, ún. szuperlicencet szerezzen, az ahhoz szükséges pontokat is össze kell gyűjtenie, ehhez pedig a Forma-2-es bajnokságban legalább a 4. helyen kell zárnia az év végén.

„Ahogy korábban is mondtam, a 4. hely a minimális cél, de autóversenyző vagyok, tehát szeretnék nyerni, az első helyen zárni. Biztos vagyok benne, hogy a Forma-1-es teszt plusz motivációt és önbizalmat ad majd ehhez” – mondta Cunoda.