Cunoda Juki nagy esélyesnek tűnt arra, hogy jövőre megörökölhesse Danyiil Kvjat ülését az AlphaTaurinál, csakhogy azóta a Honda bejelentette, hogy a 2021-es lesz az utolsó éve a Forma-1-ben. Nem biztos, hogy ebben a helyzetben a Honda képes lesz bejuttatni pártfogoltját a Red Bull fiókcsapatába, persze teljesen kizárni sem lehet ezt a lehetőséget.

Jelentkezőből mindenesetre több is van az ülésre. Sajtóértesülés szerint a Red Bull sportfőnöke, Helmut Marko az Orosz Nagydíj helyszínén a Forma-3-as Hitech csapatfőnökével, illetve Dmitrij Mazepinnel tárgyalt.

Korábban azt feltételezték, Mazepin csak azért volt ott a megbeszélésen, mert a Hitech szponzora, a friss pletykák szerint azonban főleg fiáról, Nyikitáról volt szó.

Mazepin bármit megtenne azért, hogy a fiának F1-es ülést szerezzen: korábban harcban volt a Racing Pointért, illetve kinézte magának a Haast is, az amerikaiak azonban jelezték, hogy a csapat nem eladó.

Akár valós lehetőség Mazepin leigazolása, akár nem, Kvjatnak valószínűleg mennie kell. Sokadik esélyét kapta a Red Bulltól, de az idén Pierre Gasly árnyékában vergődik, ez a teljesítmény szinte biztosan kevés lesz a hosszabbításhoz.

A Honda azért még tárgyal Cunoda érdekében. “Beszéltem Markóval Oroszországban, illetve azóta is néhányszor a lehetőségekről” – fogalmazott Jamamoto Maszafumi, a Honda F1-es főnöke.

“Döntés még nincs, bár Marko nagy rajongója Cunodának.”