A múlt héten röppent fel, hogy a Forma-2-es pilóta Nyikita Mazepin édesapja, a korábban a Force India (ma Racing Point, a jövő évtől Aston Martin) megvásárlásával is próbálkozó orosz milliárdos, Dmitrij Mazepin most az amerikai Haast nézte ki magának és fiának.

„Olaszországból arról hallani, hogy Mazepin szeretné megvásárolni a Haast” – írta most a német Auto Bild is. „Értesüléseink szerint (a Racing Pointtól távozó) Sergio Perez is hallott a csapat Mazepinnel folyó tárgyalásairól, és már nem is érdekli őt a lehetőség” – tette hozzá a lap.

A Haas főnöke, Günther Steiner az elmúlt időszakban egyértelművé tette, hogy akár mindkét versenyzőjüket, Romain Grosjeant és Kevin Magnussent is lecserélhetik – eredetileg Perez és/vagy Nico Hülkenverg, plusz a műszaki partner Ferrari egyik neveltje, Robert Svarcman vagy Callum Ilott tűnt esélyesnek, Mazepinék beszállása pedig tovább keverheti a dolgokat.

A dán Ekstra Bladet szerint Magnussen is egyre inkább tart a helyzettől.

„A pilótakérdést illetően nem tűztünk ki határidőt” – nyilatkozta a lap megkeresésére a Haas sajtósa. „Amikor megvagyunk a döntéssel, nyilvánosságra is hozzuk majd azt. Spekulációkat nem fogunk kommentálni.”

A szóvivő ugyanakkor leszögezte, hogy a Haas „nem eladó”.