A vegyipari cégével milliárdossá vált Dmitrij Mazepin 2018 nyarán már szerette volna megvenni fiának, az akkor még a GP3-ban versenyző Nyikitának a csőd szélére került Force Indiát, ám arról az üzletről lecsúszott, az alakulat a kanadai Lawrence Strollé lett, aki szintén fiának, Lance-nek biztosított is állandó F1-es ülést.

A Motorsport olasz kiadása úgy tudja, Mazepin most a Haast nézte ki. Bár a Concorde-egyezmény aláírásával az amerikai csapat elkötelezte magát az F1-es részvétel mellett, az elmúlt két szezon gyenge eredményei miatt nem lenne meglepő, ha az alapító-tulajdonos, Gene Haas az eladás mellett döntene.

A Motorsport hozzáteszi, hogy Mazepin bejelentkezése a versenyzői tárgyalásokat is megakasztotta, az F1-es folytatást kereső Sergio Perezzel befagyasztották a tárgyalásokat a kérdés rendeződéséig.

Újabb milliárdos vehet F1-csapatot a fiának 1

Nyikita Mazepin

A sors kegyetlen fintora lenne, ha a mexikói pilótával egy újabb milliárdos versenyzőapuka tolna ki, miután a Racing Point-tulajdonos Stroll már két évvel a szerződése lejárta előtt elküldte őt Sebastian Vettel kedvéért, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az elmúlt két szezonban a Forma-2-ben vitézkedő Mazepin F1-es előléptetése akkor sem garantált, ha a papa csapatot vesz neki, ugyanis a 21 éves ifjoncnak jelenleg csak 30 pontja van meg a szuperlicenchez előírt 40-ből, a bajnokságban pedig jelenleg, négy futammal a vége előtt a 10 pontot érő 6. helyen áll. Ha ennél hátrébb csúszik a bahreini fordulókon, nem szerezhet F1-es versenyengedélyt, sőt, 2021-re a GP3-ban 2018-ban begyűjtött 20 pontja is elévül, még nehezebb dolga lesz 2022-re.