Pályafutása 92. futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton a Forma-1-es Portugál Nagydíjon, a schumacheri rekorddöntés mellett azonban maradt ideje mással is foglalkozni.

A Mercedes hatszoros világbajnoka egyszer már kihúzta a gyufát a Nemzetközi Automobil Szövetségnél: a brit a Toszkán Nagydíj rajtceremóniáján és dobogóján viselt félig-meddig politikai üzenetet hordozó pólót, melyet egyébként a szabályok szigorúan tiltanak mind a csapatok, mind a pilóták számára.

A kérdéses ruházat miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorított a szabályokon: az Orosz Nagydíjtól kezdve a versenyzők csak abban az öltözékben adhatnak interjút és léphetnek a pódiumra, melyet az autóban is viseltek, és az aláöltözettel sem lehet trükközni: a tűzálló overallt nyakig fel kell húzni.

Hamilton újabb üzenetét azonban még a rajtceremóniát megelőzően, a bokszutcai interjúk során mutatta meg a nagyvilágnak: a beszélgetés végén széthúzta kabátját, azon pedig az #ENDSARS felirat szerepelt, alatta Nigéria zászlajával, utalva ezzel az országban történő rendőri brutalitás befejezésére.

Kérdéses, hogy ezzel Hamilton újabb politikai üzenetet közvetített-e, és várhatóak-e újabb vizsgálatok az FIA részéről.