A kaotikus Toszkán Nagydíjon a mercedeses Lewis Hamilton megszerezte 90. futamgyőzelmét, majd az autóból kiszállva, az interjúk és a dobogós ceremónia idejére újra felvette a már a rajt előtti térdelésénél is viselt, „Tartóztassák le a zsarukat, akik lelőtték Breonna Taylort!” feliratú pólót.

Az esetet vizsgálta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is, ugyanis a szabályok szigorúan tiltják mind a csapatok, mind a pilóták számára a politikai üzenetek közvetítését. Végül úgy tűnt, hogy ebből nem lesz semmi, ám vasárnap délelőtt Szocsiban mégis változtatott a szövetség a leintés utáni procedúrákat érintő szabályokon.

Mostantól kezdve a versenyzők csak abban az öltözékben adhatnak interjút és léphetnek a pódiumra, melyet az autóban is viseltek, és az aláöltözettel sem lehet trükközni: a tűzálló overallt nyakig fel kell húzni.

Ahogy korábban arról beszámoltunk, a szigorítást kiváltó Hamilton már számított a szigorításra. “Nem beszéltem konkrétan senkivel, de úgy hallottam, új szabályok jönnek azzal kapcsolatban, mit tehetünk és mit nem” – mondta, hozzátéve, hogy a szabályok úgysem állhatnak az útjába, ha el akarja mondani a magáét.