Furcsa, értelmetlen incidensbe keveredett a Racing Point-os Lance Stroll és a Red Bull-os Max Verstappen a Forma-1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésén. A két versenyző az első kanyar bejáratánál ütközött, miután Verstappen behúzódott Stroll mellé, de a féktávon nem tért vissza mögé, a kanadai pedig egyszerűen befordult.

A pilóták megúszták büntetés nélkül a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjainak vizsgálatát, ám Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint egyértelmű, hogy az energiaitalos istálló versenyzője volt a ludas az esetben. “Max nem vette észre, hogy két gyors kört futottunk egymás után, nem kellett volna ott lennie” – utalt a szakember arra, hogy Verstappen előzési kísérletére. “Ez őrületes. Mit akart ezzel elérni?” – tette fel a költői kérdést.

Véleményét nem osztja Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. A brit meglátása hasonlít a stewardokéra, szerinte egy félreértés eredménye a baleset. “Térjünk vissza az előző körre. Lance az utolsó kanyarba fordult, és Max elengedte, mert szélárnyékba akart kerülni annak tudatában, hogy Lance befejezi a körét, és nem megy el egy újabb gyorskörre.”

F1: “Őrület, amit Verstappen csinált” 1

Christian Horner

“Tehát elengedte, behúzódott mögé, és mellé ért, feltételezve, hogy elveszi majd a gázt. Lance azonban valamilyen oknál fogva nem látta őt, és befordult a kanyarba. Mindketten arra számítottak, hogy majd a másik elveszi” – mesélte el saját verzióját Horner, kicsit odaszúrva azért Strollnak. “Ha ez egy versenyen lett volna, akkor úgy tekinthetjük, hogy Max már a belső íven volt.”