Tavasszal, bőven a szezon eltolt kezdete előtt derült ki, hogy a Ferrari nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését. Bár mostanra rendeződött a négyszeres világbajnok jövője, 2021-től az Aston Martin pilótája lesz, egy ideig azt sem lehetett kizárni, hogy a német a Mercedeshez kerül, legalábbis sokan szívesen megnézték volna, mire lehet képes Lewis Hamilton mellett.

A Mercedes végül augusztusban hosszabbított Valtteri Bottasszal, ezzel bezárult az ajtó Vettel előtt, bár igazából soha nem is volt nyitva, állítja a Mercedes-főnök Tot Wolff.

„Sebastiannal barátok vagyunk, jó ideje ismerjük egymást, de sosem beszélgettünk a pályán zajló dolgokról. Amikor a Ferrari meghozta a döntést, természetesen felmerült az ötlet, hogy vajon lehetne-e Sebastian a mi versenyzőnk, de én nagyon lojális vagyok Valtterihez és Lewishoz, ezért előbb tudnom kellett, hogy mi lesz a mi jövőnk, sosem lettem volna képes Sebastian felé elköteleződni, amíg ne tudom, hogy a saját pilótáink maradni akarnak-e” – magyarázta a Forma-1 hivatalos podcastjében, a Beyond the Gridben.

„Ezért is nem volt semmilyen tárgyalás, csakis baráti beszélgetések, és ezt Sebastian is tiszteletben tartotta” – szögezte le.

Vettel idén minden korábbinál rosszabbul szerepel a Ferrarinál, de – az autógyártónál tulajdonostársként érdekelt – Wolff bízik benne, hogy az Aston Martinnál magára talál majd a német:

„Biztos vagyok benne, hogy versenyképesebb lesz ott. A versenyzőnek jól kell éreznie magát a környezetében, szüksége van a támogatásra. Úgy vélem, a csapatváltás friss motivációt is ad majd neki. Nem felejtette el, hogyan kell vezetni, négyszeres világbajnok, egyszerűen csak ellenszélben van. A lefelé tartó spirálból pedig nagyon nehéz kiszabadulni. Úgy gondolom, hogy az Aston Martin fantasztikus márka, és szerintem nagyon jó helye lesz ott.”