A Honda kiszállása miatt a Red Bull motorszállító nélkül marad 2022-re, a Mercedes azonban már jelezte, hogy rájuk biztosan nem számíthat a csapat. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke 2015-ben még nyitott volt az ötletre, bár az igazgatótanács végül leszavazta a tervet.

“Akkoriban még az volt az elképzelés, hogy a Mercedes és a Red Bull közösen tudna dolgozni a marketingen” – magyarázta Wolff. “Érdekelt minket az, amit a Red Bull nyújtani tud: egy menő márka, amely nagyon innovatív abban, amit csinál.”

“A Daimler igazgatótanácsa is tárgyalt erről, de az elképzelésekből végül nem lett semmi. Ma már egyszerűen kapacitásproblémáról van szó.”

“Ezek az erőforrások nagyon bonyolultak, mostanra olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem tudunk folyamatosan növekedni. Akár a logisztika, akár a költségek oldaláról nézzük, részünkről nem lehetséges a Red Bull kiszolgálása.”

“Ami a marketing szempontokat illeti, mára kiderült, hogy a motorgyártók nem sokat profitáltak a csapatokkal való közös munkából. Ez az oka annak, hogy megvettük a csapatot, és nem kizárólag motorszállítóként vagyunk jelen.”

A Mercedes a saját csapata mellett 2022-ben a McLarent, a Williamst és az Aston Martint is ellátja majd motorokkal.