Hosszú hetek óta téma, a renault-s Daniel Ricciardo és a csapatfőnök Cyril Abiteboul fogadás, miszerint ha az ausztrál dobogós helyezést és el, a francia magára tetováltat egy, a pilóta által választott mintát. Miután Ricciardo a vasárnapi Eifel Nagydíjon a 3. lett, Abiteboul nem kerülhette el a fogadásra vonatkozó kérdéseket…

„Mindig összekeverem ezt, de azt hiszem, úgy van, hogy ő választja a mintát, én pedig kiválaszthatom a helyet és a méretet, hiszen a méret a lényeg! Szóval amíg rajtam múlik, mekkora lesz, tulajdonképpen bármilyen mintát el tudok viselni” – idézte a Motorsport Abiteboult, aki a fogadás történetét is felidézte.

„Nem az én stílusom a tetoválás, talán ezért is fogadtam ebben. Emlékszem arra silverstone-i éjszakára, tavaly nyáron, a csütörtöki napon Daniel mutogatta az új tetkóját. Kérdeztem, hogy mégis mi viszi rá, milyen úton jut el addig, hogy ilyet tetováltasson magára. Mondta, hogy hát, egyszerűen csak ott ment el a szalon előtt, aztán úgy volt vele, hogy menő lenne egy tetkó. Gondoltam, oké, mondtam, hogy akkor csináljuk rendesen: volt a fejemben pár sör, mondtam neki, hogy ha dobogóra állsz, én is csináltatok egyet.”

„Szavatartó ember vagyok, úgyhogy meg is csináltatom, csak még döntenem kell a méretről és a helyről.”

F1: Kegyetlen tréfát eszelt ki a csapatfőnök 2

Ricciardo a Nürburgringen azt mondta, hogy valami olyan mintával készül, ami hozzá és Németországhoz is kapcsolódik, de az ausztrál korábbi főnöke, az Abiteboullal nem valami jó viszonyt ápoló Red Bull-os Christian Horner is megszólalt:

„Gratulálunk a Renault-nak, hogy hosszú idő után újra dobogóra álltak! Alig várjuk, hogy Red Bull-logó kerüljön Cyril hátsójára!” – mókázott.