Egyetlen métert sem tettek meg az F1-esek az Eifel Nagydíj helyszínén, a Nürburgringen pénteken a rossz időjárási körülmények miatt. Az eső és a köd miatt folyamatosan halogatták a kétszer másfél órás szabadedzések kezdetét, majd el sem indították azokat. Ezzel értékes munkaidőt veszítettek a csapatok, mindössze egy órájuk marad szombaton arra, hogy megismerkedjenek a Forma-1-be hét év kihagyás után visszatérő pályával – feltéve, ha az időjárás engedi ezt.

A pénteki üresjárat miatt legtöbben csalódottságukat és szomorúságukat fejezték ki, ám a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer más szemszögből közelítette meg a helyzetet. “Kissé olyan, mintha Imolára gyakorolnánk, ahol csak két napon megyünk” – mondta a szakember, utalva arra, hogy az Emilia-Romagna Nagydíj menetrendje szombaton kezdődik.

A különbség csak annyi lesz, hogy a három hét múlva megrendezésre kerülő versenyhétvége menetrendjét szándékosan így tervezték, időt hagyva a csapatoknak arra, hogy kamionjaikkal átérjenek az előző helyszínről, Portimaóból. Ennél fogva az egyetlen szabadedzés a szombaton megszokott egy helyett másfél órás lesz.

F1: Kiderült, mi vár a csapatokra Imolában 2

Otmar Szafnauer

“Nagy nyomás lesz mindenkin, hogy még gyorsabban megtaláljuk a sebességet” – tekintett előre Szafnauer.