A Honda múlt héten bejelentette, hogy 2021 végén távozik a Forma-1-ből, így jelenleg nincs erőforrása 2022-re a Red Bullnak és az AlphaTaurinak. Az energiaitalos istállóknak nem lesz könnyű új partnert keresniük: egyesek nem adnak nekik motort, míg mások ajánlatából ők nem kérnek, a potenciális gyári partner Renault-val pedig nem éppen a legszebben váltak el útjaik még 2018 végén.

Felmerült az is, hogy a két csapat különböző erőforrásokat használjon. Ez nem lett volna nagy meglepetés, hiszen a múltban többször is előfordult, hogy amíg a Red Bull a Renault motorjait használta, az akkor még Toro Rosso néven futó alakulat autóit a Ferrari, vagy éppen a Honda motorjai repítették. Ennek lehetőségét azonban Christian Horner pénteken kizárta. “Az autók felépítése és a motor beillesztésének módja miatt elképzelhetetlen, hogy a két csapat két különböző erőforrással menjen” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöke.

F1: Egyforma motort kap a Red Bull és az AlphaTauri 2

Christian Horner és Franz Tost

“Ez rengeteg problémát okozna, messze lenne a tökéletestől” – tette hozzá, szavaival pedig maximálisan egyetértett a testvércsapatot irányító Franz Tost. “Nem tudok mit hozzáfűzni, én is ezt mondtam korábban. Ugyanolyan motort akarunk, mint amilyet a Red Bull kap az utóbbi években köztünk felépült szinergia miatt. Nem szeretnénk eltérő motorokat” – mondta az AlphaTauri csapatfőnöke.