A hétvégén a nürburgringi Eifel Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es szezon, a sportág által 2013 óta nem látogatott helyszín pedig igen barátságtalan időjárással fogadja majd a száguldó cirkuszt: a legmelegebb, pénteki napon 13 Celsius-fokos csúcshőmérséklet várható, szombat és vasárnap délután, azaz az időmérő és a futam idején pedig csak 7-8 fok lesz, ráadásul mindhárom nap eshet is.

„Elég hideg és nedves időnk lesz, nagyon más, mint az elmúlt pár hétvégén, amikor jó meleg volt. Érdekes lesz látni, hogyan viselkedik az autó ilyen körülmények között” – mondta a renault-s Daniel Ricciardo.

„Figyelembe véve az évszakot, elég kiszámíthatatlan hétvége jön, őrült futam lehet. Meglátjuk, mi lesz, én az időjárástól függetlenül készen állok!”

A mezőnyből heten vezettek korábban a pályán, Ricciardo 2013-ban a Toro Rosso versenyzőjeként körözött a Nürburgingen.

„Ami a pályát illeti, az utolsó sikán nagyon élvezetes, nagy tempóval érkezünk meg, aztán ugratunk a kerékvetőkön, így elég vad lehet a kanyarkijárat. A mai Forma-1-es autókkal nagyon gyors lesz, biztos jó móka vár ránk, és persze igyekszünk majd tovább építkezni az elmúlt időszak jó szériájára” – utalt a Renault mostanában látott versenyképességére az ausztrál.