Hiába volt eredetileg egészen 2022-ig szóló szerződése, Sergio Perez hét év után mégis távozik a Racing Pointtól az év végén, hogy átadja a helyét Sebastian Vettelnek a jövőre már Aston Martinként működő csapatnál.

Pereznek egyelőre még nincs F1-es szerződése, ő szívesen menne a dobogókkal, futamgyőzelmekkel kecsegtető Red Bullhoz, a reális opció, a Haas már viszont nem annyira vonzó számára.

A szokásos futamértékelőjében a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn a 30 éves mexikói pilótára is kitért, aki vasárnap egy remek 4. helyet szerzett Szocsiban.

„Újabb ragyogó szereplés Sergio Pereztől, aki épp a váláson megy keresztül a Racing Pointnál. Egyértelműen fáj még neki a Sebastian Vettel kedvéért való elküldés, de úgy tűnik, hogy a pályán nyújtott teljesítményére nincs hatással ez” – írta a Forma-1 hivatalos oldalán.

„Sőt, inkább motiválja. Az eredmény pedig még meggyőzőbb volt úgy, hogy az ő autóján még nem volt ott a nagy fejlesztési csomag, amit Lance Stroll már használ. Ilyen körülmények mellett így teljesíteni, ez mutatja, miért is van helye a Forma-1-ben” – hangsúlyozta Brawn.