Világbajnoki reményekkel vágott neki a 2020-as Forma-1-es szezonnak Max Verstappen, ehhez képest kilenc futam után mindössze egyszer nyert, viszont annál több, szám szerint három versenyen esett ki motorhiba miatt. A holland az utóbbi időkben egyre kritikusabban nyilatkozott a Hondáról a sikeresebb tavalyi év ellenére, a Red Bull el is beszélgetett vele a hétvégi Orosz Nagydíj előtt.

Szocsiban a pénteki sajtótájékoztatóra a csapatfőnök Christian Horner mellett a Honda F1-es programjának technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu is jelen volt. A japán szakember nem tudott érdemi információval szolgálni arról, mi lesz a Red Bull-lal és az AlphaTaurival kötött, ám a következő szezon végén kifutó szerződés sorsa a továbbiakban, ahogyan arról sem, hogy a Honda marad-e egyáltalán a Forma-1-ben.

F1: Válságban a Red Bull és a Honda házassága 2

„Ezekben a megbeszélésekben valójában egyáltalán nem veszek részt, én a technikai oldalért vagyok felelős, így nem tudok válaszolni erre a kérdésre” – nyilatkozta Tanabe, aki Pierre Gasly monzai győzelméről tett említést.

„Örülünk a győzelmének, a Honda és a Red Bull családja egyaránt. A japán szurkolókat csakugyan boldogsággal töltötte el a sikere, és az, hogy a dobogón láthatták őt. Továbbra is kemény dolgozunk mindkét csapattal, hogy javítsunk a teljesítményünkön.”