Mindkét autójával elvérzett a Ferrari a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén: amellett, hogy Charles Leclerc épphogy lemaradt a Q3-ról, Sebastian Vettel megtörte az SF1000-est a második szakasz hajrájában, ami miatt a piros zászlók is előkerültek.

„Hát, elvesztettem az autót… már a 2-es kanyarban is, majd a 4-esben újra, és akkor már nem tudtam megfogni” – nyilatkozta a jövőre már Aston Martin-os színekben mutatkozó négyszeres világbajnok.

Hozzátette, hogy amíg a szabadedzéseken elégedett volt vele, a kvalifikáción küszködött az autó egyensúlya miatt, főleg a pálya első harmadában, ahol az időjárással együtt a szélirány is megváltozott – több hibát is láthattunk a 2-es kanyar féktávján.

„Szenvedtem az időmérőn, különösen az első szektorban” – ismerte el. „Próbáltam több kockázatot vállalni, de ahogy mondtam, a 2-es, majd a 4-es kanyarban is elveszítettem az autót. Nyilván nem örülök, de a délelőtti szabadedzéshez képest eléggé szenvedtem délután.”

F1: Ezért vágta falnak a Ferrarit Vettel az időmérőn 2

Vettel balesete következtében a 15. rajtkockába állhat fel a vasárnapi futam előtt, és tekintve, hogy az egyéni összetettben csak a 13. helyen áll, kulcsfontosságú lenne számára a pontszerzés, de ugyanez elmondható az őt öt pozícióval előző Leclerc-ről, illetve a konstruktőri összetett hatodik helyét birtokló Ferrariról is.