Lewis Hamilton még a 2020-as idény kezdete előtt, bejelentette, hogy a személyes kampánya, valamint a Forma-1 „hivatalos” antirasszista-sokszínűségi kezdeményezései mellett létrehoz egy szerényen önmagáról elnevezett bizottságot, melynek célja a motorsportban dolgozók diverzitásának növelése lesz.

A 14 fős Hamilton-bizottságban mások mellett helyet kapott a korábbi sportminiszter, Tracey Crouch, valamint a versenyző volt mclarenes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is.

„Amikor profi versenyzőként az F1-be kerültem 14 éve, én voltam az első színes bőrű pilóta, és sajnos a mai napig ez a helyzet. A reprezentáció minden területen elégtelen, a garázstól a gyárakon keresztül a tervezőrészlegekig. Ami még aggasztóbb, hogy az egész sportágban is még alig vannak színes bőrűek. A változás nem elég gyors, meg kell tudnunk, miért” – idézte Hamiltont a Sky Sports.

„Ezért akartam életre hívni ezt a bizottságot, és büszke vagyok rá, hogy a Királyi Műszaki Akadémiával és a bizottsági tagokkal közösen igyekszünk azonosítani, milyen akadályok állnak a fiatal feketék előtt, ha műszaki, tudományos területen szeretnének dolgozni a motorsportban. Elkötelezettek vagyunk az ügy iránt, közösen változást fogunk elérni” – folytatta a 35 éves versenyző.