Májusban jelentették be, hogy – mint utólag kiderült, egyoldalú döntés alapján – a Ferrari nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését. A 33 éves német jövője sokáig bizonytalan volt, de szeptemberre tisztázódott, hogy 2021-től az Aston Martinnál (ma még Racing Point) folytatja Forma-1-es pályafutását. A Ferrarinál a mclarentől érkező Carlos Sainzcal pótolják majd Vettelt.

„A korai döntés és annak felé való kommunikálásának célja pontosan az volt, hogy lehetősége legyen F1-es ülést találni” – mondta Vettelről a Ferrari főnöke, Mattia Binotto az F1 hivatalos oldalának. „Az, hogy talált is magának ülést, számunkra is siker.”

„Versenyzőként és emberileg is örülök neki. És a Forma-1 miatt is, hiszen úgy gondolom, hogy az egész száguldó cirkusz számára fontos, hogy Sebastian marad. Nagyszerű eredmény ez.”

„Meghoztuk a döntéseinket, és szerintem helyesen döntöttünk. Nagyon örülök, hogy Carlos csatlakozik hozzánk, elégedett vagyok a leendő párosunkkal. Mindketten nagyon fiatalok, de már kezdenek tapasztalttá válni” – tért át Sainzra.

A spanyolra és az egészen 2024-ig lekötött új kedvencre, Charles Leclerc-re ugyanakkor nehéz időszak várhat, hiszen a Ferrari versenyképessége oda, 2022 pedig egyelőre csak lehetőség, semmi sem garantálja, hogy a Scuderia a nagy szabályváltozások nyertesei közé tartozik majd.

„Nem szimpla futamgyőzelmekre hajtunk, hosszú sikerszériát szeretnénk, amihez biztos alapokat kell építenünk. Egy ilyen folyamathoz fiatalok kellenek, nem is csak mérnökök, szerelők, hanem versenyzők is, szóval ez volt a helyes döntés” – szögezte le Binotto.