A két héttel ezelőtti, kaotikus Toszkán Nagydíjon a Red Bull ifjoncának összejött, ami korábban már többször is az utolsó pillanatban úszott el számára: a mugellói 3. hellyel meglett Forma-1-es pályafutása első dobogós helyezése.

Hiába a nagyszerű eredmény, a délutáni sikert „tragikus” este követte, árulta el a brit-thai pilóta.

„Egyszemélyes gyertyafényes vacsorám volt. Meghívtam magam egy steakre és egy tiramisura, aztán lefeküdtem. Kész tragédia volt” – mesélt az „ünneplésről” az F1 Nation podcastnek.

„Hétfőn forgatási napot tartottunk egy gokartpályán, ezért Olaszországban kellett maradnom. Ugyanabban a szállodában voltam, ahol az egész mugellói hétvégét töltöttem, tök egyedül. Na jó, mellettem lakott egy pár, de nekik fogalmuk sem volt róla, ki vagyok” – folytatta.

Albon elmondta, hogy természetesen örül, hogy végre neki is sikerült top3-as helyezést szereznie, de a mugellói pódiumot nem érzi áttörésnek, nem került le róla különösebb teher, nem érez megkönnyebbülést:

„Nyilván nagyon rég szerettem volna már a dobogós helyezést, ez nem titok. De sosem éreztem azt, hogy ez valami kötelező dolog. Számomra mindig a folyamat volt a fontos, az, hogy ami rajtam múlik, azt jól csináljam. Az eredmény pedig az, ami. Néha összejönnek a dolgok, máskor nem. Monzában például nem, de én ott is éreztem, hogy a jó irányba haladnak a dolgok, úgy voltam vele, hogy előbb-utóbb jönni fog, ne erőltesd, meglesz az.”