Örök téma, a Mercedes dominanciája miatt pedig nagyon aktuális kérdés is, hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a Forma-1-es versenyeket.

Egy friss kérdezz-felelekben a bajnokcsapat technikai főnökétől, James Allisontól is erről érdeklődtek, a mérnök pedig érdekes választ adott:

„Kezdjük azzal, hogy a műszaki szabályokat nem igazán piszkálnám, az csak rosszul sülhet el. Arra nagyon jók, hogy biztonságosabbá, vagy akár gyorsabbá vagy lassabbá tegyék az autókat, de nagyon nehéz olyan technikai változtatást eszközölni, ami ténylegesen befolyásolja az egymás ellen való küzdelmüket” – kezdte a szakember.

„A sportszabályok már más tészta. Ott változtatnék valamin. Sokan utálni fognak ezért – azt például biztosan tudom, hogy Toto (Wolff, csapatfőnök) nem támogatná ezt –, de szerintem kidobhatnánk a kék zászlókat” – utalt a lassabb autókat a gyorsabbak elengedésére szólító jelzésre.

„Az végig izgalmassá tenné a futamot. Emellett ráadásul a csapatokat is szövetségekbe kényszerítené, azoktól a csapatoktól meg tartani kellene, amelyekkel valamiért összekaptunk – politikai szempontból lenyűgöző lenne.”

„Egy ilyen változtatás számunkra katasztrofális lenne, de hosszú távon igazán izgalmassá tenné az F1-et” – magyarázta Allison.