A zsinórban hetedik éve domináló Mercedes teljesítménye, a valódi kihívók hiánya tagadhatatlanul unalmassá tette a Forma-1-et, a Belga Nagydíj után már maga Lewis Hamilton is arról beszélt, hogy nézőként kikapcsolta volna a tévét, és csak utólag, az összefoglalóból tájékozódott volna a spái eredményről.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff új ötlettel állt elő a versenyek feldobására, az osztrák a bokszutca és a pilóta közti beszélgetések mellett a csapatok belső rádióforgalmát is kiadná a közvetítésekbe…

„Megértem a nézők álláspontját. Vannak nem valami szórakoztató futamok, és persze vannak nagyon izgalmasak is. Úgy gondolom, túl könnyű lenne azzal takarózni, hogy a fociban is vannak jó meccsek és rossz meccsek, ugyanis tény, hogy senki nem szereti, ha egy csapat tarol a bajnokságban” – idézte az osztrákot az Autosport.

„Nekünk mindig vannak kétségeink, sosem vagyunk úgy, hogy miénk a bajnoki cím, és a színfalak mögött valódi dráma is van, az alkatrészek időre való elkészítése, tesztpadon besülő motorok, utolsó pillanatban a pályára érkező fejlesztések, vagy mint most (a Belga Nagydíjon) az, hogy sikerül-e végigmenni egy kiállással.”

„Úgy gondolom, megvizsgálhatnánk, hogy kiadjuk a kommunikációt a nézőknek, hogy követhessék az eseményeket, hallják, mi zajlik a belső csatornákon. Ha elérhetővé tennénk ezt, ha minden csapat megnyitná a rádióját, az egy újabb szórakoztató tényező lenne” – magyarázta ötletét Wolff.