Bár a koronavírus-járvány miatt júliusban zárt kapus futamokkal indult a 2020-as Forma-1-es szezon, bő egy héttel ezelőtt, Mugellóban lezajlott az első nagydíj, ahová már nézőket is beengedtek – igaz, nagyon korlátozott számban, naponta kevesebb mint 3000 ember léphetett be.

A hétvégén az Orosz Nagydíjjal folytatódik a világbajnokság, Szocsiban már tízezrekkel számolnak, és ahogy most kiderült, a két további helyszín, az október közepi Eifel Nagydíjat rendező Nürburgring, valamint az október legvégén következő Emilia-romagnai Nagydíjnak otthon adó Imola is beengedi a nézőket.

Imolában a régió elnökének döntése alapján napi 13 147 fő szurkolhat majd a pályán a rövidített, kétnapos hétvégén.

„Imolabán örülhetünk, hogy lehetőséget kaptunk a viszonylag normális állapotokhoz való visszatérésre, a pályán ugyanis több mint elég hely van ahhoz, hogy minden óvintézkedést be lehessen tartani” – nyilatkozta az F1-be 2006 után visszatérő helyszín főnöke, Uberto Selvatico Estense.

A nürburgringi belépők árusítása holnap kezdődik, az F1-es futamot utoljára 2013-ban rendező pályára naponta legfeljebb 20 ezer ember léphet majd be.