A 2020-as Forma-1-es „koronanaptár” utolsó részének meglepetése a novemberi Török Nagydíj bejelentése volt, a szezont záró két közel-keleti helyszín elé ugyanis beszúrták az F1-es futamot utoljára 2011-ben rendező Istanbul Parkot is.

Elsőre úgy tűnt, a járványlogika alapján választották a két kontinensen fekvő metropolisz keleti szélén található pályát, az ugyanis amellett, hogy továbbra is az elmúlt évtizedben egyre terjeszkedő város határán fekszik, még Isztambul „fapados” repterétől is csak tíz percnyi autózásra található, de erre gyorsan rácáfolt, hogy a szervezők zárt kapus futam helyett nézőkkel rendezendő versenyt terveznek, akár napi 100 ezer fővel.

A jegyek árusítása a hét első felében indult, és úgy tűnik, az F1 iránti éhség a nevetségesen olcsó, mindössze 30 lírás (kb. 1200 Ft) napi állóhelyes belépők kombinációjával telitalálat volt, hiszen alig hat óra alatt 40 ezer darabot adtak el, a török közönség két kézzel kapott a lehetőség után.

A szervező Intercity a teljes, 220 ezer fős kapacitás nagyjából felét, napi 100 ezer nézőt tervez beengedni, persze két hónap távlatából ez egyelőre csak remény, a november 13-15-i hétvégéhez közelebb derül csak ki, a vírushelyzet lehetővé teszi-e ezt vagy sem.