Max Verstappen 2016 tavaszán lett Daniel Ricciardo csapattársa a Red Bull Racingnél, a páros 2018 végéig maradt együtt. Az ausztrál közvetlen közelről látta, hogyan nőtt fel a feladatához a ma már a mezőny egyik legjobbjaként emlegetett holland, a fejlődés során pedig be-becsúsztak hibák, balesetek, ütközések is, emlékezetes, hogy a 2018-as Azerbajdzsáni Nagydíjon egymást ütötte ki a két pilóta.

„Azt hiszem, Max elismerést érdemel. Azért rendesen benne volt ebben a kora is, ami éretlenséggel járt, de volt előnye is, hiszen őt nem érdekelte semmi. Nem izgatta, hogy felhúz-e valakit, hogy milyen kockázatokat vállal, egyszerűen úgy volt vele, hogy megyek, és olyan keményen vezetek, ahogy csak lehet” – nyilatkozta egy podcastben az ausztrál.

„Úgy gondolom, hogy nem értette még a csapat iránti felelősséget, önfejűen vezetett, ami jó néhányszor nagyon jól is sült el” – tette hozzá.

F1: Verstappen felelőtlen volt 1

Míg 2016-tól Ricciardo volt a tapasztalt, öregebb csapattárs, nem sokkal korábban még ő is a bizonyítani akaró ifjonc volt, amikor 2014-ben a friss négyszeres világbajnok Sebastian Vettel partnere lett a Red Bullnál…

„Tudtam, mire vagyok képes, bár még nem bizonyítottam, de így is hittem, hogy Seb szintjén lehetek, ha nem is győzöm le, közel leszek hozzá” – mondta az első és egyetlen közös idényről, melynek végén jócskán a német előtt végzett.

„Nem voltak elvárások, nyomás azon kívül, amit magammal szemben támasztottam. Mentális szempontból könnyű dolgom volt, én volt a vigyorgós srác, akitől senki nem várt semmit. Akkor kezdtem ezt az előzési őrületet, meglepetésszerűen vadásztam le az embereket. Úgy voltak velem, hogy oké, a Red Bull-programon keresztül élcsapatba került a srác, de csak azért mert nem volt más pilótájuk, nem kell tőle tartanunk. Azt hiszem, elég gyorsan letettem a névjegyemet, ami fontos volt, mert különben újra csak erőszakoskodtak volna velem, mint 2021-ben. Át kellett alakítanom az imázsomat” – magyarázta.