A kaotikusra sikeredett Forma-1-es Toszkán Nagydíj új dimenziókat nyitott Daniel Ricciardo és a Renault előtt. Az ausztrál egészen az utolsó körökig a dobogóért harcolt, majd a hajrában a Red Bull-os Alexander Albon elvette a harmadik helyet az ausztráltól.

„A nap legjobb híre, hogy csalódottak vagyunk egy negyedik hely miatt. Ez ugyanis a Renault fejlődését mutatja, nem is számítottunk rá, hogy ennyivel jobbak leszünk a pályán” – nyilatkozott boldogan Cyril Abiteboul. A csapatfőnök így megúszta a Daniel Ricciardóval kötött fogadásával értelmében evidens tetoválószalon-látogatást.

 

Daniel briliáns volt, mega hétvégét zártunk

– jegyezte meg Abiteboul.

„Látszólag nevetek, de belül egy kicsit fáj” – mondta már az ausztrál az elszalasztott első renault-s dobogó után. „Remek munkát végeztünk: a rajt nagyszerű volt, a stratégia fantasztikusan működött. Az utolsó újraindítást követően aztán életre kelt Alex autója a lágy gumikon, kevés üzemanyaggal.”

A 31 éves pilóta újabb remek eredményével a hetedik helyen áll a bajnokságban, a Renault ötödik helye pedig egyre szilárdabb a Ferrari előtt a csapatok között.