Szerdai bejelentése után nem sok csapatnál kopogtathat reális eséllyel Sergio Perez, a Racing Point versenyzője. A mexikói tudja, hogy a Forma-1-ben igen korlátozottak a lehetőségei, egyáltalán nem biztos a sportágban maradása. “Ez azon is múlik majd, hogy találok-e olyan projektet, ami motivál engem arra, hogy minden körömből 100%-ot hozzak ki” – jegyezte meg.

A mexikóinak nem kellett sokat várnia ahhoz, hogy megkapja első állásajánlatát. Meglepetésre ez korábbi csapatától, a McLarentől érkezett. A wokingi csapat azonban nem az F1-ben versenyeztetné Perezt, hanem elküldené az amerikai kontinensre, egészen pontosan az IndyCar-sorozatba a pilótát, ahol jelenleg két papajaszínű autóval képviselteti magát a csapat.

“Valószínűleg a Forma-1-ben marad, ez a tippem, talán a Haasnál vagy az Alfa Romeónál. De ha érdekli az IndyCar, szívesen beszélünk róla vele. Nagyszerű pilótának tartom” – mondta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, aki sajnálja, hogy így alakult Perez pályája.

F1: Újra összeállhat Perez a McLarennel 2

Zak Brown

Brown hozzátette, hogy ugyan a csapat jelenleg csak kétautós, ha adott minden feltétel, akkor nyitottak arra, hogy egy harmadik versenygépet is csatasorba állítsanak. “Jelenleg csak két autót tudunk finanszírozni, ezért ma nem tudnánk leszerződtetni” – erősítette meg az amerikai.

Perez és a McLaren korábbi munkakapcsolata nem alakult fényesen: a mexikóira kiemelkedő 2012-es szezonja után lecsapott az épp leszállóágba kerülő istálló. A szezon során 49 pontot gyűjtött, legjobbja pedig egy ötödik hely volt, de az év végén távoznia kellett Wokingból. Ekkor igazolt a Force Indiához, jelenlegi csapata elődjéhez.

F1: Újra összeállhat Perez a McLarennel 3

Perez a 2013-as Brit Nagydíjon