A Forma-1-es Toszkán Nagydíj időmérőjén jobban szerepelt a Ferrari, mint az elmúlt két nagydíjhétvége kvalifikációján. Persze ez az eredmény is messze van attól, amit a Scuderia szeretne, de sikerként könyvelhetik el, hogy Charles Leclerc-nek sikerült a Q3-ba jutnia, és Sebastian Vettelnek sem kellett az első szakasz után kiszállnia a bordóra festett versenygépből a márka ezredik F1-es versenyét megelőző időmérőn.

“Nagyon örülök az utolsó körömnek. Az ötödik hely volt a legjobb, amit elérhettünk ma” – mondta Leclerc a kvalifikáció leintését követően. A Ferrari formájához mérten kiemelkedő eredményt elsősorban Esteban Oconnak köszönhetik a maranellóiak: a Renault franciája a Q3 végén, éppen Leclerc mögött veszítette el irányítását autója felett, emiatt sárga zászlós jelzés lépett életbe. Mivel a többieknek lassítaniuk kellett esélyük sem volt a javításra.

“Nem tudtam róla” – mondta az esetről, melynek az eredmény is köszönhető. “Ettől függetlenül örülök az autónak, jó munkát végeztünk az egyensúly beállításával kapcsolatban. Monzában masszívan szenvedtünk ezen a téren, ma azonban ez volt az autó erős pontja. Most a holnapra kell figyelnünk” – zárta értékelését.

F1: Rámosolygott a szerencse a Ferrarira Mugellóban 2

Sebastian Vettel

Csapattársát, Sebastian Vettelt is sikerült mikoronvégre kapni, ám a 14. helyen záró német érthető módon nem volt szószátyár kedvében. “Ez egy állandó küzdelem, de ez ilyen egész évben. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, próbáljuk megérteni az autót. Én is igyekszem megtenni mindent, hogy alkalmazkodjak a kocsihoz, de még sok munka vár ránk” – magyarázta a négyszeres világbajnok.