Sikerült kimaradnia a káoszból Max Verstappennek a Forma-1-es Olasz Nagydíjon, de nem önszántából tett így. A holland versenyző alatt tönkrement a Red Bull motorja, így az újraindított verseny második felében, az új rajt után nem sokkal a bokszutcában parkolta le a 33-as számú autót.

Verstappennek ezt leszámítva sem volt nagy versenye: az ötödik helyről kezdhette az 53 körös futamot, de a rajtnál bukott pár pozíciót, majd nem bírt a többiekkel. “Őrület! A rajtom szar volt, azonnal kipörögtek a kerekeim. Utána el kellett emelnem a lábam a gázról, mert a boly közepébe kerültem. Láttam, hogy jönnek, ezért úgy gondoltam, korábban fékezek, hogy egyikőnknek se essen baja” – mesélt a rajtjáról.

“Utána egy DRS-vonatba kerültem, ebből nem lehetett kikerülni. Nem sok mindent tudtam csinálni” – folytatta Verstappen, akinek a nagy gondjai az újraindításnál kezdődtek. “Problémáim voltak a motorral, ezért estem ki. Nem tudom még, pontosan mi volt az, de legalább tudom, hogy az erőforrással volt baj.”

Verstappen: Örülök, hogy vége a hétvégének 2

A holland nem vár sok jó a folytatásban sem. “Nehéz pálya következik” – utalt a jövő hétvégi Toszkán Nagydíj helyszínére, Mugellóra. “Örülök, hogy véget ért ez a verseny, az egész hétvégén éppenhogy jól szerepeltünk. Másrészről azonban örülök az AlphaTauri győzelmének. Az a 2019-es Red Bull nem is olyan rossz” – viccelődött Verstappen.