Kihívó nélkül maradt Monzában a Mercedes, erre a hétvégére ugyanis a középmezőny elejébe olvadt bele a Red Bull. A Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén ugyan mindkét autójával a legjobb tíz között zárt a Milton Keynes-i alakulat, Max Verstappen csak az ötödik, Alexander Albon pedig a kilencedik lett.

„Nem állunk jól, egész hétvégén szenvedünk” – összegzett az időmérő után Verstappen a Sky Sports kamerái előtt. „Minden tőlem telhetőt megpróbáltam, de a köridő ugyanaz maradt. Az autó nem olyan, mint amilyennek szeretnénk, különösen egyensúly és tapadás szempontjából. Nem lehet kifogás az, hogy nincs elég motorerőnk.”

F1: Nem nyeli le a vereséget Verstappen 2

„Nem végeztünk jó munkát, ezért sok minden kell még csiszolnunk. Ennek ellenére még dobogóra állhatunk” – tekintett előre optimistán a vasárnapi versenyre a holland. „Monza egy különleges pálya, de szenvedünk itt.”

Ha az első olasz futamon gyengébben is zár a megszokottnál a Red Bull, a konstruktőri bajnokság szempontjából nem kell aggódnia, mivel 106 pontos hátrányban követi a domináns Mercedest, az üldözőbolyt – annak az élén álló McLarent – 90 egységgel veri. Az egyéni bajnokság már más kérdés, Verstappen ugyanis három ponttal előzi Bottast a második helyen, jelen állás szerint könnyen megeshet, hogy a hétvégén fordul az állás kettejük között.