Az előző hétvégék és a szabadedzések alapján egyáltalán nem úgy tűnt, hogy labdába rúghat a monzai hétvégén a Racing Point. Ehhez képest Sergio Pérez mindössze 25 ezreddel maradt el a McLarennel szintén brillírozó Carlos Sainztól a negyedik helyen, míg Lance Stroll a nyolcadik helyről vághat majd neki az 53 körös monzai versenynek.

„A hétvége elején nem volt igazán erősek, de a csapat fantasztikus munkát végzett. Remek időmérő edzést zártunk, sokat fejlődtünk. Nagy hangsúlyt fektettünk a versenyre, így jó pozícióban leszünk holnap. Határozottan a dobogóért harcolhatunk majd” – értékelt elégedetten az időmérő után a mexikói pilóta.

F1: Új erőre kapott a rózsaszín Mercedes 2

Az év végi elszámolást illetően minden egyes pontra, lehetőségre szüksége van a silverstone-i csapatnak azok után, hogy a 70. Évforduló Nagydíj hétvégéjén 400 ezer eurós bírsággal és 15 konstruktőri pont levonásával sújtotta az alakulatot a Nemzetközi Automobil Szövetség, miuitán bebizonyosodott, hogy az RP20-asok hátsó fékhűtőit a Mercedes tavalyi modelljei alapján tervezték.

A pontlevonás nélkül viszonylag megnyugtatóbb előnnyel a harmadik helyen állna az összetettben a Racing Point, így viszont két pont a lemaradása a McLarennel szemben.