Szemlátomást játszi könnyedséggel húzta be a kettős győzelmet a Forma-1-es Belga Nagydíjon a Mercedes, még ha a csapatnál ezt igyekezték is tagadni: Lewis Hamilton idén hatodjára, pályafutása során pedig 89. alkalommal nyert, Valtteri Bottas lett a második, a dobogó legalsó fokára pedig Max Verstappen állhatott a Red Bull-lal.

A dobogósokkal Martin Brundle korábbi F1-es pilóta készítette az interjúkat a leintést követően.

F1: A gumimumus tartotta rettegésben Hamiltont 2

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Nem tartozott a legkönnyebb versenyeim közé. Volt egy elfékezésem az 5-ös, majd az utolsó kanyarnál. Kicsit szenvedtem, és ideges voltam amiatt, hogy hasonló helyzetbe kerülhetünk, mint Silverstone-ban. Nyilván nem feltételenül mindenki a Mercedest akarja elöl látni, de mi csak leszegjük a fejünket. Hihetetlen munkamorál van nálunk, és továbbra is sokat fogjuk tanulmányozni az autónkat. 35 éves vagyok, lassan 36, de jobban érzem magam, mint valaha. Hálás vagyok a csapatnak, és köszönöm a támogatásukat.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „A rajtnál lett volna egy jó lehetőségem, de Lewis jól rajtolt, így nem jött el az én pillanatom. Nem tudtam tartani vele a lépést az egyenesekeben. Ugyanazt az autót Lewis sokkal precízebben, hibátlanul vezette. Úgy gondolom, tegnap és ma is hibátlan teljesítményt nyújtott. A magam részéről tiszta hétvégét zártam, örülök, mert a következő hétvégén újabb lehetőségem lesz.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Sok mindent nem tudtam tenni, nem igazán tudtam tartani a tempót a Mercedesekkel. Nem volt valami élvezhető a mai nap, a közepes gumikon ráadásul tapadásom sem volt. Próbáltam elcsípni Valtterit, de aztán rászóltak, hogy lépjen oda. Így eléggé magányos voltam. Már várjuk Monzát, aztán meglátjuk, mi lesz.”