Egy busznyi Max Verstappen-rajongót kapott el a belga rendőrség, akik a helyszínen akartak szurkolni kedvencüknek a Forma-1-es Belga Nagydíjon. A csoport a szomszédos Hollandiából érkezett, és terveik szerint a spa-francorchamps-i eseményt a pályát körülvevő hegyekből nézték volna.

A rendőrök az aszfaltcsík közelében, az erdőben kapták el a rajongókat, akik fejenként 350 eurós (123 ezer forintos) büntetést kaptak. A helyi hatóságok indoklásuk szerint a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében cselekedtek így, a buszos csoportot pedig haza is küldték.

Eddig minden 2020-ban tartott Forma-1-es versenyt üres lelátók előtt rendeztek, de például Ausztriában a televíziós közvetítésben is megmutatták a közeli hegy tetején összegyűlt népes rajongói csoportot. A Magyar Nagydíj idején a Hungaroringet is körbevették az eltántoríthatatlan rajongók.

Sokat már nem kell várni a helyszíni nézők visszatérésére: a Toszkán Nagydíj szervezői bejelentették, hogy minimális számban, de beengedik a rajongókat Mugello lelátóira.