A múlt héten jelentették be, hogy a Forma-1 egyik legpatinásabb, legeredményesebb és mostanáig a függetlenségéhez foggal-körömmel ragaszkodó csapata, a Williams gazdát cserélt.

Miután megkapargatták az eladást, a Thejugde13 blog és a finn Ilta Sanomat szakírója, Janne Aittoniemi is azzal állt elő, hogy a felvásárlás hátterében talán az F1 korábbi ura, a 89 éves Bernie Ecclestone áll, ugyanis korábban arról beszélt, hogy igyekszik majd segíteni barátjának, Sir Franknek, az új tulajdonos, az amerikai Dorilton Capital pedig egy, az Egyesült Királyságban bejegyezett, BCE nevű kft-n keresztül vette meg a grove-i alakulatot, márpedig a jó öreg Bernie teljes neve Bernard Charles Ecclestone, a cég nevével egyező monogrammal.

Pénteken a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján meg is kérdezték erről a Williams megbízott főnökét, Claire Williamst.

„Én is láttam ezt. A hét elején magam is beszéltem Ecclestone úrral, megkérdeztem, hogy ő van-e a háttérben. Csak viccelek! Bernie-nek nincs köze az új tulajdonosokhoz, a Dorilton Capital teljesen független tőle. Nem Bernie a Williams új tulajdonosa.”

Az F1Insider.com magát Ecclestone-t is elérte, ő is határozottan cáfolta a dolgot: “Nem én vagyok a BCE, nincs közöm a dologhoz” – nyilatkozta.

A de facto csapatfőnök Williams Spában hangsúlyozta, hogy a jelenlegi gazdasági-pénzügyi környezetben nem volt más választásuk, mint az eladás, de alaposan megfontolták, kinek is adják tovább a családi vállalkozásban felépített alakulatot.

A tulajdonoscsere kapcsán természetesen a vezetés lecserélése is téma lett a szaksajtóban, saját és az alapító-főnök édesapja, Sir Frank hosszabb távú, az idei szezonon túli pozícióját illetően ennyit mondott a Williams-lány: „Most én vagyok ezen a poszton, itt vagyok, végzem a munkámat. Egyelőre minden a szokásos üzletmenet szerint zajlik.”