Hogy a koronavírus-járvány ne üsse ki a fél paddockot, a Belga Nagydíj hétvégéjén is folyamatosan ellenőriznek és tesztelnek az illetékesek mindenkit, aki a pályán megfordulhat. Ebbe a körbe beletartoznak azok is, akik a betétfutamokon vesznek részt, akár szerelőként, akár versenyzőként.

Így akadt fenn a rostán Dan Ticktum, az F2-es DAMS-csapat versenyzője, aki emellett a Williams fejlesztőpilótája is. A brit pilóta tesztje – Sergio Perezhez hasonlóan – bizonytalan eredményt hozott, emiatt pénteki szabadedzésen nem vehetett részt, ezzel is minimálisra csökkentve az esetleges fertőzésveszélyt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 vezetése is többször hangsúlyozta az idény elindulása előtt, hogy egy csapaton belüli fertőzés, legyen szó akár valamelyik versenyzőről, nem eredményezi majd a hétvége lefújását, csakis az érintettek elkülönítéséről lesz szó. Ez alól a Forma-2 sem kivétel.

A DAMS csapatot az ág is húzza: a Spanyol Nagydíjon másik pilótájuk, Sean Gelael is kidőlt, miután egy kerékvetőn eltört a gerince. Az indonéz versenyző jól van.

FRISSÍTÉS: Ticktum második tesztje negatív lett, így részt vehet a Forma-2-es hétvége hátralévő részében a brit.