Charles Leclerc tavaly nagyszerű győzelmet aratott a Belga Nagydíjon, ugyanakkor ez volt az a hétvége, amelyen életét vesztette jó barátja, Anthoine Hubert. A fiatal francia tehetség a Forma-2-es főverseny horrorbukásába halt bele.

“A spái pálya különleges helyet foglal el a szívemben” – fogalmazott Leclerc. “Miközben ez az a hely, ahol életemben először nyertem futamot, itt veszítettük el a barátunkat, Anthoine-t is.”

“Nehéz lesz visszatérni erre a pályára, Anthoine ott lesz a gondolatainkban egész hétvégén.”

Az erőviszonyok szempontjából is nehéz hétvége vár a monacóira, illetve csapatára, a Ferrarira. A belgiumi nagy motorerőt igénylő pálya, ebből pedig idén híján van az olasz gárda.

“Ezúttal nehezebb dolgunk lesz, mert nem vagyunk annyira versenyképesek, mint tavaly. De láthattuk már többször, hogy ezen a pályán bármi megtörténhet, különösen akkor, amikor kiszámíthatatlan az időjárás.”

“Csapatként keményen kell dolgoznunk, hogy már péntektől kezdve a legtöbbet tudjuk kihozni az autónkból. A szabadedzéseken minden információt össze kell gyűjtenünk, hogy ki tudjuk választani a legjobb stratégiát az időmérőre és a versenyre.”