Spa-Francorchamps-ban 2018-ban Sebastian Vettel, 2019-ben pedig – első ferraris győzelmét aratva – Charles Leclerc diadalmaskodott. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a 2020-as Belga Nagydíj előtt azt mondja, itt az ideje kiköszörülni a csorbát.

„A következő futamunk Spában lesz, ahol 2017 óta nem nyertünk, szóval úgy érezzük, befejezetlen ügyünk van Belgiumban. Legendás pálya, a rajongók egyik kedvence, de változatos karakterisztika miatt nem könnyű megtalálni hozzá a megfelelő beállításokat – a hosszú egyenesek miatt egyrészt a lehető legkisebb légellenállást keressük, másrészt viszont kell a jó leszorítóerő a kanyarokban. Ráadásul még sőt is jósolnak az Ardennekbe, ami szintén nem könnyíti majd meg a dolgunkat” – kezdte az osztrák a csapat beharangozójában.

Érdemes megjegyezni, hogy Wolff szokása szerint eltúlozza a kihívást, hiszen a Ferraritól idén már nem igazán kell tartaniuk, már a nem a szupererős, vélhetően szabálytalan motor dolgozik a vörös autóban, és a Red Bullnál is arról beszélnek, hogy Spa-Francorchamps nem igazán kedvez majd nekik.

„Ezen a hétvégén első ízben térünk majd vissza Belgiumba Anthoine Huber tavalyi, tragikus elvesztése után. Sötét nap volt az az autóversenyzés egésze számára, a hétvégén a családjára és barátaira is gondolunk majd, amikor felidézzük az emlékét” – idézte fel a tavalyi Forma-2-es főversenyen halálos balesetet szenvedett francia tehetség emlékét is Wolff.