Habár a Mercedes kettős győzelme meghiúsult a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon, Lewis Hamilton ellen ezúttal sem volt ellenszer, így a világbajnoki címvédő idei negyedik és pályafutása 88. sikerét aratta – a dobogóra pedig 156. alkalommal állhatott fel, amivel megdöntötte Michael Schumacher rekordját. Valtteri Bottas rossz rajtjával bukta el a második helyet, így a finntől újabb pontokat rabolt a Red Bull-os Max Verstappen.

A dobogósokkal Martin Brundle korábbi F1-es versenyző beszélgetett a leintést követően.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Kábulatban voltam, és nagyon jó érzés volt. Remek teljesítményt nyújtott újra a csapat, ugyanakkor meglepetés is volt, mert múlt hétvégén problémánk volt a gumikezeléssel, de úgy fest, ezt sikerült megértenünk. Azt se tudtam, hogy már az utolsó körben voltunk, annyira fókuszált voltam. Kis időre még az egykiállásos stratégia is megfordult a fejemben.”

Max Verstappen (Red Bull, 2.): „Jó, hogy sikerült szétválasztanunk a Mercedeseket. Örülök a második helynek, ugyanis nem volt olyan tempóm, mint Lewisnak. Fontos volt, hogy a rajtnál Valtteri elé kerüljek, utána már a saját tempómat autóztam. Igaz, ennél többre számítottam. Elégedett voltam a gumikkal, ráadásul Valtteri sem közeledett, így kényelmes helyzetben éreztem magam. Próbálunk tovább javulni, de a Mercedes továbbra is keményen nyomja.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 3.): „A rajt kulcsfontosságú volt, ezért veszítettem egy pozíciót. Emiatt nyomnom kellett, hogy visszazárkózzak, ezt azonban a gumik sínylették meg. A második etapban Max mögött voltam, de mindenki tudja, mennyire kemény volt. A rajtnál Lewis meglógott, így nem volt mibe kapaszkodnom.”