A Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén is képtelenség volt a Mercedes közelébe férkőzni. Igaz, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között mindössze századok döntöttek, de végül a világbajnoki éllovas brit pilóta ünnepelhette 92. rajtelsőségét. A szabadedzésekhez hasonlóan Max Verstappen lett a harmadik a Red Bull-lal.

Az interjúkat Johnny Herbert korábbi F1-es versenyző készítette az időmérő edzés után.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Fizikailag kemény volt. Ilyen gyorsak még sosem voltunk itt, így rendkívül intenzív erők érték a testemet, miközben a gumikat is próbáltam menedzselni. Már az első köröm tökéletes volt. Este 10-ig a pályán voltam a srácokkal, hogy belemélyedjünk a részletekbe, hogy lássuk, hol tudunk jobbak lenni a versenyre. A Red Bullok nagyon gyorsak.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 2.): „Egész nap küszködöttem ma a 3-as szektorban. Természetesen bosszant engem, de Lewis remek munkát végzett. A pénteki versenyszimulációim alapján versenyképesnek tűnök, megvan a tempóm, de a legjobb esélyem a rajt után lesz.”

Max Verstappen (Red Bull, 3.): „Ez volt a maximum, amire pillanatnyilag képesek voltunk. Egész hétvégén a harmadik helyen voltunk, így elégedett vagyok ezzel. Csak remélni tudom, hogy ennél picit közelebb tudunk kerülni a versenyen. A hosszú etapokon nem tűntünk olyan rossznak. Tudom, nehéz lesz itt előzni, de mindent megteszünk, hogy közel legyünk a Mercedesekhez, és megnehezítsük a dolgukat.”