Habár újabb Mercedes-tarolás volt várható Silverstone-ban, gumikezelésének és rugalmas taktikájának köszönhetően győztes pozícióba került Max Verstappen és a Red Bull, így a holland idei első és pályafutása kilencedik Forma-1-es győzelmét ünnepelhette a 70. Évforduló Nagydíjon. A második a listavezető Lewis Hamilton lett, a pole pozícióból induló Valtteri Bottas visszaesésével az összetettben is a harmadik helyre zuhant.

A 70. Évfordulós Nagydíj dobogósaival Martin Brundle, az F1-es pályafutása során kilencszer dobogóra álló ex-versenyző készítette az interjúkat.

F1: Verstappen nem számított a Mercik legyőzésére 2

Max Verstappen (Red Bull, 1.): „Nem számított a győzelemre, de az első etap után úgy tűnt, hogy jól állunk a gumikkal. Természetesen kérdőjeles volt, mire megy a Mercedes a kemény abroncsokkal. Jó volt a tempónk, és nem támadt problémánk a gumikkal. Csak nyomtuk tovább. Hihetetlen eredmény, hogy győzni tudtunk itt, minden klappol. Hihetetlenül boldog vagyok. Az eddigi versenyeken nem volt lehetőségünk arra, hogy ennyire megszorongassuk őket. Most viszont igen, így próbáltam nyomást helyezni rájuk, ők kénytelenek voltak kijönni a boxba, mialatt én a saját tempómban autóztam tovább.”

Lewis Hamilton (Mercedes, 2.): „Kemény kihívást jelentett a mai verseny, így először is gratulálni szeretnék a Red Bullnak és Maxnak. Váratlanul ért minket, hogy ennyire durván hólyagosodni fognak az abroncsok, de hálás vagyok azért, amiért így jöttünk ki belőle. Biztos vagyok benne, hogy nagyon keményen fogunk dolgozni a csapattal, mert ilyen gondjaink nem voltak korábban a gumikkal. Nem tudom, van-e még valaki, aki úgy szenvedett velük, mint én.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 3.): „Nagyon frusztráló, hiszen a pole-ból indulva harmadikként célba érni egyértelműen nem mondható ideálisnak. Csapatként a verseny bizonyos pontjain elaludtunk, ekkor került elénk Max, akiéhez képest az én stratégiám messze volt az optimálistól. Azt gondolom, sok mindent tanulnunk kell a mai napból.”