A Racing Point-csapat múlt csütörtökön közölte, hogy versenyzőjük, Sergio Perez igazoltan koronavírus-fertőzött, ezért a mexikói önkéntes karanténba vonult, kihagyta a múlt hétvégi Brit Nagydíjat.

Az egyelőre bizonytalan, hogy Perez ezen a hétvégén vezethet-e, de úgy tűnik, nem beteg, legalábbis a kedd késő este az Instagramra feltöltött posztja alapján csak az unalom és a bezártság okoz számára gondot.

„Hála Istennek, jól vagyok. Semmilyen tünetem sincs. Így telnek a napjaim: edzés, iPad, tévé, telefon, konyha. Igen, hosszú napok. Alig várom a mielőbbi visszatérést” – írta.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Estoy bien gracias a Dios. No he tenido nada de síntomas. Así paso mis días: Entrenando, iPad, tele, teléfono y cocina. Sí, han sido días largos 🤪… ¡¡con ganas de regresar muy pronto!! Gracias a todos por su apoyo #nevergiveup

Checo Pérez (@schecoperez) által megosztott bejegyzés, Aug 4., 2020, időpont: 11:53 (PDT időzóna szerint)

Perez a Magyar Nagydíj után Mexikóba utazott, hogy meglátogassa kórházból frissen kiengedett édesanyját – és talán karrierje egyengetése céljából is –, nagyon valószínű, hogy az út során fertőződött meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt a versenyzőt ugyan nem ítélte el, de a fertőzés kapcsán azért figyelmeztetett egy friss megszólalásában:

„Ha az ember csinál valamit, abban mindig van kockázat. A kockázatok minimalizálására az óvintézkedéses szabályrendszerünk mindenkire érvényes, a sajtóra, az adminisztrációt végzőkre is. Addig marad érvényben, amíg csak kell, méghozzá szigorúan. Akik pedig a kockázatvállalás mellett döntenek, jobban teszik, ha inkább kerülik a rizikót. Lehet, hogy egyénileg vállalják a pozitív teszteredmény veszélyét, de én azt üzenem, hogy mindenki tartsa magát a szabályokhoz, mert önmagukra és másokra is veszélyesek lehetnek. Nagyon kell vigyáznunk” – idézte az Autosport.