Vasárnap az utolsó három körre élénkült meg az addigi kimondottan unalmas Brit Nagydíj, miután először a 2. helyen haladó Valtteri Bottasnak, majd az utolsó körön a vezető Lewis Hamiltonnak és a mclarenes Carlos Sainznak is bal első defektje lett.

Bottas defektje után a 3. helyen haladó Red Bull-os Max Verstappen kereket cserélt, hogy megcsípje a leggyorsabb kört és persze a 2. helyet – ez mentette meg végül Hamiltont, aki a maga gumijának eldurranása után három keréken igyekezett megőrizni valami minimális előnyt, miközben a holland próbálta őt is beérni.

A Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn a szokásos futamértékelőjében nagy elismeréssel beszélt a címvédő szokatlan hajrájáról:

„Nem volt bal első az autón, ő meg így is több mint 130-cal vette be a Copse és Stowe kanyarokat, az egyenesen pedig 230 km/órát ért el három keréken, lötyögő bal elsővel, megáll az ész! Tökéletesen kimérte, hogy pár másodperccel megnyerje a futamot, ragyogó példája ez Lewis lenyűgöző tehetségének és bátorságának” – írta a 2010-13 között a Mercedes-csapatot vezető szakember.

A Hangar egyenesen normál esetben, négy keréken 300-as tempót érnek el az autók, Hamilton 230-at hozott.