Ugyan Valtteri Bottas és Lewis Hamilton defektjei feldobták az utolsó pár kört, de a Brit Nagydíj versenyhétvégéjén amúgy egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a címvédő Mercedes a toronymagas esélyes, ezt mutatta az időmérő, majd a futam túlnyomó része is.

A Red Bull-lal a senki földjének számító harmadik helyen autózó Max Verstappen a Brit Nagydíjon már úgy unatkozott, hogy humorizálni kezdett, a szerepeket megfordítva a csapatrádión ő figyelmeztette a mérnökét az ivás fontosságára.

A holland a tegnapi gumiproblémák ellenére hasonlóan „izgalmas” versenyt vár a most vasárnap következő újabb silverstone-i fordulón is, szerinte a defektek sem adnak reményt.

„Nem hiszem, hogy ez sokat változtat majd. Szerintem mindenki szépen kétkiállásos stratégiát választ majd, ami meg engem illet, nem hiszem, hogy másképp vezetnék majd. Majd számolgatom a pálya melletti birkákat” – talált ki új unaloműzőt.

„De komolyan, óriási az előnyük. Az ember talál egy tizedet itt, másfelet ott, rendben, egy kicsit közelebb kerültünk, de nem elég közel. Nagyon igyekszem, de jelenleg lehetetlen (megverni a Mercedest). Legyünk realisták! Oké, lehet álmodozni, lehet reménykedni, de sokkal fontosabb, ha realisták vagyunk, mert úgy léphetünk előrébb. Ha csak álmodozunk az esélyekről, akkor nem lesz belőlük semmi. Dolgozni kell tovább!” – folytatta.