Noha Daniel Ricciardo negyedik és Esteban Ocon hatodik helyével messze a legjobb futamát zárta idén a Forma-1-es Brit Nagydíjon a Renault csapata, újra bemószerolta a már az előző két versenyhétvégén, a Stájer és a Magyar Nagydíjon kipécézett Racing Pointot, mondván, az kísértetiesen hasonlít a Mercedes tavalyi versenygépére.

Mint arról már két héttel ezelőtt írtunk, az RP20-asok fékhűtésére hivatkozva támad az enstone-i gárda, ám erőfeszítéseit egyelőre nem koronázza siker, már csak azért sem, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálati munkája is eléggé hosszú folyamatnak ígérkezik.

Ugyanis már a tél folyamán kirobbant a másolási botrány, ekkor állítólag az FIA meg is vizsgálta a Racing Point autóját, a jelek szerint azonban nem volt kellőképpen körültekintő a felügyelőtestület. A neves spanyol újságíró, Albert Fabrega szerint viszont már a jövő héten állást foglalhat a szövetség az ügyben.

A Racing Point mindeközben semelyik másik futamot nem zárta annyira gyengén, mint az első silverstone-i nagydíjat: Lance Stroll a hatodik helyről indulva is csak kilencedik lett, míg az igazoltan koronavírus-fertőzött Sergio Pérez helyére az utolsó utáni pillanatban beeső Nico Hülkenberg rajthoz sem tudott állni, mivel az autóját be sem tudták indítani.