Ahogy korábban is írtuk, a McLaren ifjonca, Lando Norris a szezonnyitó Osztrák Nagydíj után komoly fájdalmakkal küszködött, a háta, a mellkasa is kínozta.

Az angol pilóta a Stájer Nagydíj után haza is utazott az Egyesült Királyságba kivizsgálásra és kezelésre, a Magyar Nagydíjra már jobban volt. Azt mondja, a hétvégi hazai versenyén, a Brit Nagydíjon már teljesen rendben lehet.

„Jobban vagyok. Már Magyarországon is sokkal jobban voltam, mint a második Red Bull Ring-i fordulón. Ott tényleg nagyon ramatyul voltam. Fájdalomcsillapító nélkül nem tudtam vezetni, életmentő volt a gyógyszer abban a tekintetben, hogy a pályára léphessek” – idézte a Forma-1 hivatalos oldala a 21 éves versenyzőt.

„A Magyarországra való megérkezés idejére már jobban lettem, előtte hazautaztam, orvosoknál, specialistánál jártam, nagyjából ki is derítettük, hogy mi volt a baj. De nem lehetett csak úgy kezelni, úgy gondoljuk, idő kell hozzá. De már a két hétvége közti pár nap is sokat segített, a harmadik szabadedzést pedig már fájdalomcsillapító nélkül csináltam meg, jól mentem, jól éreztem magam.”

„Csakis attól tartottam, hogy az időmérőn és a futamon, amikor a legnagyobb a fékhatás és hosszú ideig az autóban ülök, előjöhet valami. Nem is az, hogy nem tudtam vezetni, de azért ösztönösen óvatosabb voltam, hogy mi lesz, ha küszködni fogok” – idézte fel.

„De aztán jól voltam, de időbe telik majd a gyógyulás. Pusztán zúzódásokról volt szó, miután olyan sokáig nem vezettem Forma-1-es autót. De Silverstone-ra már jól leszek.”

Bár a Magyar Nagydíjon nem szerzett pontot, Norris az első három forduló után így is az egyéni bajnokság 4. helyén áll.