2017-ben Fernando Alonso mellett kapott Forma-1-es lehetőséget a McLaren neveltje, következő nagy reménysége, Stoffel Vandoorne, de a belga versenyzőt két szezon alatt teljesen lenullázta a spanyol. Az ifjonc az időmérőkön totális verést kapott a kétszeres világbajnoktól, ahogy a futamokon sem tudta vele tartani a lépést, így hiába volt előtte hosszú évekig a wokingiak programjának tagja, 2018 végén búcsút intettek neki.

Az autó persze pocsék volt, ráadásul Vandoorne állítása szerint a csapat teljesen Alonso igényeinek kiszolgálására épült, de akármi is volt az ok, az eredmény az lett, hogy egy F1-es karrier még azelőtt véget ért, mielőtt igazán beindulhatott volna.

Alonso 2021-ben visszatér a Forma-1-be, a Renault-nál egy másik ifjonc, Esteban Ocon ül majd mellette. A franciát természetesen megkérdezték, hogy nem tart-e attól, hogy belőle is egy Vandoorne lesz.

„Nem igazán gondoltam erre. Én egyszerűen igyekszem a maximumot nyújtani, a csapatért dolgozni. Tisztában vagyok a kihívásokkal, tudom, hogy Fernando gyors pilóta, de úgy gondolom, együtt kell majd működnünk ahhoz, hogy előrébb vigyük a csapatot. Meglátjuk, mi lesz” – idézte a Crash.net a 2017-18-ban a Force India/Racing Pointnál vezető, a tavalyi évet a Mercedes tartalékosaként töltő versenyzőt.

A kérdésre, hogy vajon ez lesz-e eddig pályafutása legnagyobb kihívása, így felelt: „Nem tudom, majd meglátjuk. Nehéz megmondani, hiszen még előttünk van.”

Ocon ugyan ígéretes tehetségnek bizonyult első két F1-es évében, de idén, a visszatérés óta még nem mutatott semmi kiemelkedőt, egyelőre inkább Daniel Ricciardo árnyékában van, persze a 2021-es szezon kezdetére már felveheti a ritmust.