Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne két évet töltött el a McLarennél csapattársként, ám a kétszeres világbajnok spanyol mellett a wokingiak régi neveltje és nagy ígérete csúnyán leszerepelt, a belga pilóta sehol nem volt a veterán mellett.

Vandoorne tavaly óta a Forma-E-ben versenyez, a széria múlt hétvégi szezonnyitóján – amelyen mindkét futamon dobogóra is állt a Mercedes pilótájaként –, újságírói kérdésre a mclarenes szezonjairól is beszélt, azt sejtetve, hogy nem véletlenül volt olyan rossz a mérlege Alonsóval szemben.

“Személyesen semmi gondom nem volt vele, de mindig az ő akarata érvényesült. Mindig volt két-három, jó helyen lévő ember a csapatnál, akik elérték, hogy minden úgy legyen, ahogy Fernando szeretné. A csapat minden támogatást és hatalmat megadott neki. Bármelyik versenyző meg tudta volna verni a csapattársát azzal a jobb háttérrel, amit ő megkapott” – magyarázta a belga Sporzának.

“Ha az eredményeket nézzük, sosem végeztem Alonso előtt, de minden csapattársa közül én voltam hozzá a legközelebb, épp csak mögötte.”

“A McLarennél sosem mondták azt, hogy nem végezhetek előtte, de arra többször is megkértek a futamokon, hogy engedjem el őt. Szinte mindig” – idézte fel.

F1: A McLarennél az volt, amit Alonso akart 1