A McLaren 2017-re régi neveltjét, Stoffel Vandoorne-t ültette a visszavonult Jenson Button helyére, ám a GP2-es szériát sosem látott fölénnyel megnyerő, a jövő sztárjának tekintett belga pilóta a Forma-1-ben egyszerűen nem tudta eredményekre váltani a tehetségét, két év után, a tavalyi szezon végén el is küldték.

Az azóta a Forma-E-ben a Mercedes-kötődésű HWA-nál versenyző és a Mercedes F1-es szimulátoros fejlesztőjeként dolgozó Vandoorne a holland Ziggo Sportnak nyilatkozva elismerte, hogy pályafutása legrosszabb időszaka volt a mclarenes két év:

“Nem volt mindig könnyű, sőt, igazából nagyon nehéz volt. Az autóversenyzői karrierem egészen addig majdnem tökéletes volt, szinte minden bajnokságban győztem, amiben elindultam. A McLaren-lehetőség időzítése nem volt a legjobb, hiszen az autó már évek óta nem volt jó. Sajnos nem ezek voltak a pályafutásom legjobb évei” – magyarázta.

Vandoorne azt is megerősítette, hogy Fernando Alonso mellett csak másodrangú versenyző lehetett a McLarennél: “Igen, így volt. Sajnos 99 százalékát nem mondhattam el annak, ami a csapatnál zajlott.”