Az első három forduló alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes a 2020-ban újra a hibridkorszak kezdetét idéző fölényben van, az esélyeik bagatellizálása ellenére már most biztosnak látszik a bajnoki „verseny” végeredménye, és az sem lenne meglepő, ha minden futamot Lewis Hamiltonék nyernének.

„A Forma-1-nek nem tesz jót, hogy a Mercedes ennyire domináns. Remélem, hogy Max Verstappen képes lesz pár futamot nyerni a Red Bull-lal és a Hondával, de nagyon nehéz lesz, mert a Mercedes még erősebb lett, mint volt” – mondta a Servus TV Magyar Nagydíjat követő adásában a kisebbik Red Bull-csapat, az Alpha Tauri főnöke, Franz Tost.

Keseregni szabad, de nem fair a Mercedest hibáztatni, mutat rá ugyanakkor a német márka korábbi motorsportfőnöke, Norbert Haug:

„Az elmúlt hat évben elért tökéletességük egyszerűen példátlan a versenyzés történetében. Teljesen megérdemelt a sikerük. Ha valaki azt mondja, a Mercedes unalmassá teszi a bajnokságot, kénytelen vagyok korrigálni: azok miatt unalmas, akik nem tudnak lépést tartani velük” – utalt a többiek teljesítményére a szakember.